Bilder

Beklager bildekvaliteten, men sånn var det i 1997! :-)


Start på Lindesnes, mandag 6. januar 1997.


Primusen var en kjær turkamerat. Ved Porsangerfjorden.


Rekrutteringskampanje i Åseral.Et bjørketre som ikke gir seg så lett!
Mye overfatevann tidlig på vinteren. Her i Setesdalsheiene. Kald pause. Pulken fungerer som sofa.
Nå koker kjelen! Et mindre vellykket forsøk på å ta bilde av seg selv :-)
Teltet ble sendt hjem for å få en lettere sekk. Det fine været i mai tillot overnatting under fjellduk. Nordkapp i sikte!
Siste bakken opp til Nordkapp platået. Endelig framme, onsdag 28. mai 1997!
Nordkalottleden er en 50 mil lang merket løype gjennom Norge, Sverige og Finland. Den passerer riksgrensen 9 steder og over 40 hytter ligger langs ruta. Leden starter i Kautokeino i nord og ender opp i Sulitjelma i sør. Like ved Ny-Sulitjlema har jeg følge av 4 Bodø-væringer som er på helgetur.
I Sverige er løypene helårsmerket. Krysset står på den siden av pålen som er nærmest en hytte. Dermed er det lett å velge vei hvis man er ute i uvær. I fjellene ved Narvik, på svensk side, traff jeg på en hyggelig norsk scootergjeng. I Sverige er et lovlig å kjøre scooter nesten over alt.
Jeg møter to syklister som nettopp har vært på Nordkapp. De skal besøke Norges 5 ytterpunkter: Vardø, Nordkapp, Stad, Galdhøpiggen og Lindesnes. En overnatting på en offentlig utedo før tursitsesnongen begynte.
Utsikt mot Lyngsalpene. Jeg slår følge med en gjeng fra Bardufoss som også lå over på Gaskashytta. Britt hadde fødselsdag akkurat på denne dagen og det passet jo godt med kake.
Med dett dese, tette ører og tett i pappen tar jeg en pause i veikanten ved Abisko, like over svenskegrensen. Kongesteinen i Narvikfjellene.
Ved Argaladhytta. Det går gjetord om denne hytta, mange sier det ter er den koseligste hytta i hele landet. Her oser det av sjel og ro. Argalad er etterhvert blitt et obligatorisk stoppested for NPL'ere. Teltet har fått seg en knekk av den tunge, våte snøen. Ved Steikvasselv i Norland.
Et par meter inne i Sverige ved Umbukta før kursen rettes nedover mot Mo. Følger gamleveien opp Skaitidalen til Trygvebu. Gamleveien er en trolsk og flott opplevelse. Dypblå fosser henger ned i den trange dalen og bruset fra de åpne råkene i elva høres som ekko fra fjellveggene.
Kunst i snøen. På vei til Reinheim i Dovre. Kveldsstemning i teltet.
Inngangsporten til Børgefjell. Slik så det ut en morgen etter at vinden hadde gravt hull under teltduken i forteltet.
På rulleski det siste stykket til Nordkapp. Her langs Porsangerfjorden. Brevskriving en kveld i Sandhaughytta på Hardangervidda.
En solpause ved Hardangerjøkulen, før etppaen over fjellet og ned til Finse. Uvær ved Iungsdalshytta i Skarveheimen.
En nydelig morgenstemning ved Iungsdalshytta i Skarveheimen. Iungsdalshytta i Skarveheimen ligger flott til i landskapet.
Måneskinnsbilde rundt midnattstider i Rondane. Mariann Hauge og Eirin Jenssen besøkte meg på Rondvasshytta i Rondane.
Går langs E6-en på grunn av vond rygg. Her på vei til En stille og rolig stemning noen mil sør for Åseral.
Tett tåke ved Holmevasshytta i Ryfylkeheiene. Veiviser ved Haukeliseter.
Hardangervidda kan være flat og fin. I mye vind utenfor Sandhaughytta på Hardangervidda.
Uvær ved Sandhaughytta på Hardangervidda. Veiviser i Narvik sentrum.